La mesura s’inclou en el marc de la proposta d’un Pla d’Acció Cultural

Aquest dijous, la candidata a l’alcaldia, Noemí Llauradó conjuntament amb la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores i els candidats a la llista d’ERC Reus han proposat la creació d’un espai escènic cultural a l’aire lliure a la plaça d’Anton Borrell.

Per ERC Reus, la cultura és un dels eixos programàtics principals que Reus ha d’afrontar en els propers anys per tres motius: el pes que té en la vida reusencs i reusenques, l’actual situació “preocupant” i perquè és un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar. Així mateix la candidata a l’alcaldia defensa que “la cultura no pot ser fruit de la improvisació i, per això, nosaltres proposem un Pla d’Acció Cultural posant l’accent en la participació”. En la línia participativa, la regidora Flores ha explicat que el Pla d’Acció Cultural es farà des d’un Consell de cultura “fort i valent”.

La intenció, segons Llauradó, és “recuperar les aliances institucionals perdudes i el paper de Reus com a referent cultural”. També ha afegit que cal “recuperar el paper d’impulsors de la creació, facilitadors, connectors de la creació que neix i es desenvolupa a Reus i només podrem internacionalitzar allò que té un pes i reconeixement local”.

En el marc del Pla d’Acció Cultural, els republicans proposen la creació d’un espai escènic a l’aire lliure a la plaça d’Anton Borrell. Segons ha explicat l’arquitecta i número 5 a la llista d’ERC Reus, Marina Berasategui aquesta construcció s’inclou en el projecte de pacificació de carrers que els republicans van presentar fa uns dies i pretén crear una nova centralitat connectant el Carrer Gaudí, la Plaça Pintor Ferré Revascall i el carrer del General Moragues.

Així mateix, l’arquitecta explica que l’estructura s’assemblaria a un teatre grec a l’aire lliure, aprofitant el desnivell entre el carrer Gaudí i l’Avinguda Sant Jordi, on hi hauria l’orquestra i l’escena.

L’espai que proposen els republicans tindria una capacitat de 1200 espectadors i ocuparia una superfície en planta de 2.200 metres quadrats.

Berasategui també ha assegurat que “aquest espai transformarà el perímetre del Parc Sant Jordi, replantejant els seus accessos i obrint la possibilitat d’esdevenir una plaça verda”.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies